TEAMCOACHING MET BEHULP VAN PAARDEN


HIËRARCHIE IS UIT, TEAMS ZIJN IN!
Wij zijn net als paarden kuddedieren, wij werken prettig in een goed team, met fijne collega's. In elke organisatie komen teams voor; hoe kwalitatiever het team, hoe beter de prestaties! 

IN EEN TEAM IS HET EFFECT VAN SAMENWERKEN DAT JE MEER BEREIKT DAN DAT WAT DE INDIVIDUELE TEAMLEDEN IN TOTAAL BEREIKT ZOUDEN HEBBEN.  


WAAROM ZET JE PAARDEN IN BIJ DE TEAMBUILDING TRAINING?
Op de eerste plaats omdat wij werken met ervaringsgericht coachen. Door te doen en te ervaren, te voelen, wordt je bewust van de mate van effectiviteit van je team. 
Vervolgens passen we de coachmethodiek: "Assen van Verandering" toe, middels oefeningen samen met een paard,  om deze bewustwording om te zetten naar uiteindelijk een super kwalitatief team!

Bij de paarden staat het voorbestaan van het soort voorop. Zij zijn prooidieren en overleven is hun belangrijkste taak. Het groepsbelang gaat daarom vóór het individuele belang. 
Als je samen met je team in de bak komt met een paard, zal het paard bij jullie als team willen aansluiten, immers: samen sta je sterker dan alleen! 
Paarden zijn echte meesters in non-verbale communicatie, waarbij wij in onze maatschappij (ontwikkelde linkerhersenhelft)  verbaal sterk ontwikkeld zijn. Paarden zijn meesters in (rechterhersenhelft) gevoel, intentie, gewaarwordingen. Onze communicatie bestaat uit 55% lichaamstaal, welke de paarden uitstekend begrijpen!

Door de reacties die een paard geeft, worden we bewust van onze lichaamstaal als individu en als gezamenlijk team.